Írsky Stout je svojou nízkou horkosťou a praženým čokoládovo-kávovým telom predurčený na experimentovanie s rôznymi príchuťami. Ak pri varení Stoutu pridáme laktózu- mliečny cukor, ktorý kvasinky nedokážu prekvasiť, dostaneme sladký Milk Stout. Čokoládový Stout vznikne, ak do varného kotla pridáme čokoládu alebo kakaové bôby. Pridaním ovsených vločiek zase dostaneme Oatmeal Stout. Stout tiež môže zrieť v barikových sudoch, v sudoch po whisky, alebo doň môžeme pridať hrozienka. je snáď ďalších sto rôznych prísad a ich kombinácií, ktorými možno Stout dochutiť. Ak k tomu uvážime, že poznáme podľa sily Dry Stout, silný exportný Stout, Imperial Stout a najsilnejší Russian Imperial Stout, dostaneme neuveriteľné množstvo možností. Treba sa len rozhodnúť, akú príchuť a aký základ chceme. Našou voľbou boli čokoládové bôby, kokos a vanilka, všetko namočené v desiatich litroch rumu, ktorý vhodne podčiarkuje exotickú chuť. Sýtočierna farba sa nelíši od nášho klasického Stoutu, no skutočné prekvapenie sa nachádza vo vnútri! Po prvom dúšku si Vás podmaní sladko-horká chuť skutočnej čokolády a kokosová aróma jemne ovládne celý zážitok.
With its low bitterness and roasted chocolate-coffee body, the Irish Stout is predestined for experimenting with various flavors. If we add lactose-the milk sugar, which cannot be fermented by yeast, a sweet Milk Stout is acquired. Chocolate Stout is created, if we add chocolate or cocoa beans to the mash tun. With the addition of oat flakes, we obtain Oatmeal Stout. Stouts can also mature in barriqius, whiskey casks, or raisins can be added. There is maybe one hundred different ingredients and their combinations, by which this beer can be seasoned. Moreover, if we consider there is strength-arranged: a Dry Stout, a strong export Stout, an Imperial Stout and the strongest Russian Imperial Stout, we again an unimaginable number of possibilities. One just needs to decide, what flavor and what basis he desires. We chode cocoa beans, coconut and vanilla, all soaked in ten liters of rum, which nicely highlights the exotic taste. Thick black color does not differ from that of our regular Stout, but the real surprise from within! After the first sip, a sweet-bitter flavor of authentic chocolate takes over and the coconut aroma tenderly dominates the entire experience.