pivo

Najznámejšie pšeničné pivá sú nemecký Weissbier s arómou banánov, či klinčekov, belgický Witbier varený s pomarančovou kôrou a koriandrom, a intenzívne chmelené americké Wheat Ale. My sme však chceli, aby v pšeničnom pive dominovala jeho hlavná ingrediencia – pšenica. Táto plodina obsahuje viac bielkovín a lepku ako jačmeň a jej pridaním pivo získa lahodné, jemnejšie telo, hustejšiu penu a mierny zákal, ktorý sa obyčajne umocňuje kvasinkami. My sme použili špeciálny typ anglických kvasiniek Nottingham a jedinečný bavorský chmeľ Mandarina Bavaria. Výsledkom je originálne, nefiltrované Nottingham Wheat Ale, ktoré má rustikálnu, obilnú vôňu s iba jemným pozadím mandarínok, v ústach ľahkú, krémovú chuť a iba jemne horké zakončenie pripomínajúce čerstvo upečenú chlebovú kôrku.

The most famous wheat beers are German Weissbier with a banana flavor or clove, Belgian Witbier cooked with orange peel and coriander, and intensely hayed American Wheat Ale. But we wanted the main ingredient of wheat beer to dominate – wheat. This crop contains more protein and gluten than barley, and adding it to the beer gives it a delicious, finer body, thicket foam and mild turbidity, which is usually exacerbated by yeast. We used the special kind of English yeast Nottingham and the unique Bavarian hops’ Mandarin Bavaria. The result is original, unfiltered Nottingham Wheat Ale, which has a rustic, cereal flavor with only a delicate mandarin background, a luscious mouth, creamy flavor and only a finely hot ending reminiscent of a freshly baked bread crust.

pivo