V päťdesiatych rokoch 20. storočia vzrástla v Anglicku, podobne ako v celej Európe, popularita svetlých ležiakov. Spodne kvasiace pivovary v Británii nemali tradíciu, puby preto čapovali väčšinou pivá dováža-né z kontinentu. Pôvodné vrchne kvasiace pivovary ostali odkázané na konzervatívnu časť populácie, tá sa však postupne zmenšovala, a tak potrebovali vytvoriť produkt schopný konkurovať zlatistému pivu. V osemdesiatych rokoch prišli na to, že silnou stránkou ležiaku nie je samotné spodné kvasenie, je ňou použitie veľmi svetlého sladu, čo sa v pive odráža ľahším telom a suchším, sviežejším koncom. Nový pivný štýl dostal názov Golden Ale podľa svojej svetlo-zlatistej farby. Toto pôvodne letné pivo sa dnes vďaka veľkej obľube varí celoročne. Podľa štatistík jeho predaj na britských ostrovoch preukázateľne stúpa na úkor ležiaku. Moderný Golden Ale sa v mnohom podobá obľúbenému americkému pivu APA, je však slabší, a napriek aróme citrusových amerických chmeľov má zemitú horkosť, typickú pre anglické pivá. Ten náš je varený s kombináciou chmeľov Cascade a Challenger a vykvasený londýnskymi kvasnicami.
In 1950s in England as well as in the whole Eu rope the popularity of light lagers was on the rise. Bottomfermenting breweries didn’t have tradition in the Britain and pubs thus had beers imported from the continent on tap. The original topfermenting breweries were dependent on the ever diminishing conservative part of the population and so were forced to create a product able to compete with the golden beer. In 1980s it has been observed that the strength of lagers is not due to the bottomfermentation itself but rather a very pale malt granting the beer a lighter body and a drier, fresher finish. A new beer style was born with the name of Golden Ale, thanks to its light gold color. Originally a summer beer, it is today due to its popularity brewed yearround. Accord ing to statistics, demand for this beer is gradually increasing on the British Islands, at the expense of lager. A modern Golden Ale is in many aspects similar to the popular American style APA, yet being weaker and despite a citrusy aroma of used American hops varieties it preserves a groundy bitterness typical for English beers. Our one is brewed with the combination of Cascade and Challanger hops and fermented by original Lon don yeast.