V Strednej Európe sa raž pestuje už od doby bronzovej a v našich končinách pozná plnú, jemne pikantnú, zemitú chuť ražného chleba a páleného snáď každý. Patrí do rovnakej čelade ako pšenica a jačmeň, má však menšie nároky na teplo a živiny, preto sa jej darí aj v nehostinných podmienkach a dokonca aj v zime. Túto drsnejšiu náturu obilniny sme nechali vyniknúť aj v našom jesennom špeciále, a to najmä v jeho zakončení. Red Rye IPA má preto tmavo jantárovú, až medenú červenú farbu a komplexnejšie, jemne štipľavé a karamelové telo na rozdiel od typického American IPA. V jeho vôni dominuje čerstvé borovicové ihličie s citrusmi v pozadí. Chuť má osviežujúci nábeh šťavnatého pomela, na jazyku je jemne korenistá a takmer okamžite sa mení na horkú a živičnatú. Po prehltnutí si môžete naplno vychutnať ostrý charakter raže, iba jemne doplnený o suchú chmeľovú horkosť.
Rye has been grown in Central Europe ever since the Bronze age and around here almost everyone recognizes its full, slightly spicy, earthy flavor of rye bread and liquor. Rye belongs to the same family as wheat and barley, but has lower warmth and nutrients requirements, therefore it thrives in harsher conditions, even in winter. The rugged character of this crop dominates throughout our new autumn special, especially in its finish. Therefore, comparing to a typical American IPA, our Red Rye IPA has more complex, slightly spicy and caramel body, being dark amber to copper red in color. Initial taste showcases refreshing pomelo with a subtle peppery spiciness on tongue and almost immediately transforms itself into bitter and resinous. Sharp rye character is most prominent in the aftertaste, just carefully supplemented with a dry hoppy bitterness.