História štýlu IPA siaha do anglickej koloniálnej éry, keď bolo štandardné pivo posilnené a riadne nachmelené, aby vydržalo dlhú plavbu cez trópy až do cieľovej destinácie, podľa ktorej dostalo aj meno: India Pale Ale. Postupne sa však IPA takmer vytratila, až kým ju v sedemdesiatych rokoch neuvarili v kalifornskom Anchor Brewing. Nové, aromatické, v Amerike vyšľachtené odrody chmeľu dali pivu nevídanú chuť a IPA sa rýchlo rozšírila naprieč Amerikou a odtiaľ späť do Európy. Chmeľ odrody Sorachi Ace vyšľachtil ešte v sedemdesiatych rokoch v Japonsku doktor Yoshitada Mori pre pivovar Sapporo, no až komerčným pestovaním v klimatických podmienkach amerického severozápadu sa naplno prejavila chuť, ktorá tento chmeľ robí výnimočným. Výrazný profil citrónu a citrónovej trávy, so stopami zrelého tropického ovocia ako mango a pitahaya – dračie ovocie, ale aj kokosový orech, ba dokonca koriander, robia Sorachi Ace naozaj výnimočným.
IPA originates in English Ale from the colonial era, which was strengthened and greatly hopped to withstand a long voyage through the tropics to final destination India, hence the name India Pale Ale. Over the time it almost disapeared, but was successfully revived in the 1975 in Californian Anchor Brewing. Thanks to the newly available, aromatic, American-grown hops, it quickly spread to craft breweries throughout the whole US and eventually was brought back to Europe. Sorachi Ace hops origin in Japan, where Dr. Yoshitada Mori developed it for Sapporo brewery, although only commercial farming in the American Pacific Northwest climate resulted in exceptional flavor. Namely lemon, lemongrass, notes of ripe tropical fruits such as mango and dragon fruit, but also coconut and even coriander gives Sorachi Ace truly unique profile.