pivo

Napriek tomu, že v dnešnej dobe si pivo bez chmeľu nevie predstaviť takmer nik, nie vždy tomu tak bolo. Pivá sa po storočia ochucovali kombináciou rôznych bobúľ, aromatických bylín, koreňov a korenín. Prvá zmienka o pridaní chmeľu do piva sa objavila v 9. storočí, no širšie používanie chmeľu nastalo až o štyristo rokov neskôr. Do tejto doby sme sa s našim Herbal Ale vrátili aj my. Jedná sa o svetlé, vrchne kvasené pivo anglického typu, ktoré je mierne posilnené a popri chmelení je pri výrobe použitá aj Alojzia Citrónová. Táto bylina, známa aj pod menom Lípia, nielenže ohromne vonia, ale obsahuje aj veľké množstvo esenciálnych olejov, antioxidantov a zdraviu prospešných látok. Napomáha imunitnému systému, znižuje zápaly i horúčku, ukludňuje žalúdok i nervy, no a dokonca pomáha pri chudnutí. Ak teda máte strach z pivného brucha, toto pivo je pre Vás ako stvorené!

Despite the fact that nowadays almost nobody can imagine a beer without hops, it was not always this way. For centuries, beers were flavored by a combination of different berries, aromatic herbs, roots and spices. The first mention of the addition of hops to beer appeared only in the 9th century but the wider use took place four hundred years later. With our Herbal Ale, we took a journey back to these medieval times. This pale, slightly strengthened English style Ale is flavored with both English hops and Aloysia Citrodora. This plant, also known as Lemon Verbena, not only smells amazing, but also contains a large number of essential oils, antioxidants and has numerous health benefits. It boosts the immune system, reduces inflammation and fever, calms the stomach and nerves, and even aids in weight loss. So if you are afraid of beer belly, this beer is made just for you!

pivo